Business Hi-Tech

TVR ar plăti 3 milioane de euro în loc de 10 pentru meciuri din Liga I

TVR ar plăti 3 milioane de euro în loc de 10 pentru meciuri din Liga I

Autor: Mediafax

06.04.2011, 23:35 62

TVR este dispusă să ofere un milion de euro pe sezoncompetiţional pentru a achiziţiona de la Liga Profesionistă deFotbal (LPF) pachetul 9 de meciuri din Liga I, au declarat pentruMediafax surse din Televiziunea Publică. TVR este interesată săachiziţioneze de la LPF pachetul 9 cu meciuri din Liga I, pentrusezoanele competiţionale 2011/2014.

Suma de un milion de euro pe sezon competiţional, respectiv treimilione de euro pentru următoarele trei sezoane competiţionale, pecare conducerea TVR este dispusă să o ofere LPF va fi pusă îndiscuţie joi de consiliul de administraţie al TVR. La licitaţiaorganizată de LPF, luni, preţul de pornire pentru pachetul 9 demeciuri din Liga I - destinat TVR - a fost de 10.500.000 euro(3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

Însă, Societatea Română de Televiziune (SRTV) nu a participat lalicitaţia organizată luni de LPF pentru drepturile TV alemeciurilor din Liga I deşi a cumpărat caietul de sarcini pentrulicitaţie, după ce, săptămâna trecută, consiliul de administraţieal TVR a decis ca instituţia să nu participe la licitaţie,"condiţiile financiare şi constrângerile din caietul de sarcinifiind prohibitive".

Şi companiile RCS&RDS şi Romtelecom, care au cumpăratfiecare un pachet, au criticat preţurile solicitate. LPF nu areuşit să vândă şase pachete de meciuri, pierzând astfel venituride 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO