Business Hi-Tech

Twitter a lansat Indexul Oscarurilor

Twitter a lansat Indexul Oscarurilor

Autor: Alina Dan - Mediafax

19.01.2013, 16:44 176

Pagina oscars.twitter.com va reflecta părerile publicului şi frecvenţa conversaţiilor referitoare la nominalizările pentru categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi cele patru categorii de actori - "actor în rol principal", "actriţă în rol principal", "actor în rol secundar" şi "actriţă în rol secundar".

Noul index va măsura modul în care utilizatorii Twiter se referă la nominalizaţii la Oscar în conversaţii generale care au loc pe parcursul unei zile.

Astfel, potrivit primelor date înregistrate până în prezent, pe 11 ianuarie, la o zi după anunţarea nominalizărilor la Oscar, filmele "Silver Linings Playbook" şi "Les Miserables" au avut un index de 93, ceea ce îneamnă că 93% dintre comentariilor care s-au făcut referitor la aceste două lungmetraje au fost pozitive.

De asemenea, indexul mai arată că numărul conversaţiilor referitoare la filmul "Amour", de Michael Hanake, a crescut semnificativ pe 10 şi pe 11 ianuarie, imediat după nominalizări, la fel cum s-a întâmplat cu conversaţiile care i-au avut ca subiect pe actori nominalizaţi Joaquin Phoenix, Quvenzhane Wallis, Helen Hunt şi Jacki Weaver, precum şi pe regizorul Benh Zeitlin.

Pe 14 ianuarie, cea mai recentă dată care apare în index, filmul "Silver Linings Playbook" era în fruntea indexului pentru cel mai bun film cu 95,5, iar, la categoria "cea mai bună actriţă", Jennifer Lawrence deţinea supremaţia cu un index de 93,5. Regizorul David O. Russel a avut indexul 62 în categoria din care face parte, în timp ce Ang Lee a fost regizorul care a obţinut cel mai mare index pe 14 ianuarie, 91. Actorul Hugh Jackman a fost primul în categoria "cel mai bun actor în rol principal" cu un index de 93,5.

Totodată, premiile Globul de Aur, care s-au acordat dumincă, au generat peste patru milioane de postări pe Twitter.

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO