Business Hi-Tech

Twitter estimează afaceri de 1 miliard de dolari până la finalul anului 2014

Twitter estimează afaceri de 1 miliard de dolari până la finalul anului 2014

Foto: Shutterstock

Autor: Claudiu Ilioiu

04.06.2012, 00:08 142

Twitter se aşteaptă la o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari la finalul anului 2014, mizând pe faptul că serviciul de micro-blogging va creşte de două ori mai rapid decât prevăd unele analize, potrivit unor persoane apropiate companiei, scrie Bloomberg.

Compania se bazează pe cererea ridicată de publicitate şi pe numărul ridicat de utilizatori activi pe care îl are, potrivit aceleaşi surse. "Companiile care au folosit oportunităţile de publicitate ale companiei Twitter au fost multumiţi", declară Nate Elliott, analist la Forrester Research Inc. din New York.

"Twitter va fi capabilă să facă mai mulţi bani." Estimările interne ale Twitter le contrazic pe cele ale companiei de analiză EMarketer Inc. care estimează că în 2014 Twitter va atinge vânzări de 540 de milioane de dolari, faţă de 139,5 milioane de dolari înregistrate anul trecut, iar compania va mai avea nevoie de timp până va atinge pragul de 1 miliard de dolari.

Twitter are peste 100 milioane de utilizatori activi, care folosesc serviciul cel puţin o dată pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO