Business Hi-Tech

Twitter interzice publicitatea poltică pe platformă într-o mutare fără precedent: „Poate fi folosită pentru a influenţa voturi, poate să afecteze milioane de vieţi”

Twitter interzice publicitatea poltică pe platformă...

Autor: Mircea Olteanu

30.10.2019, 23:53 40

Compania Twitter a anunţat că va interzice publicitatea politică pe platforma de microblogging, urmând ca noua măsură să se aplice la nivel global, începând cu data de 22 noiembrie, informează cotidianul The Guardian.

"Deşi publicitatea online este incredibil de puternică şi foarte eficientă pentru agenţii comerciali de publicitate, această putere aduce riscuri semnificative în ceea ce priveşte politica, unde poate fi folosită pentru a influenţa voturi, să afecteze milioane de vieţi", a declarat Jack Dorsey, directorul general al Twitter Inc.

"Credem că influenţa mesajului politic ar trebui să fie câştigată, nu cumpărată", a afirmat oficialul, care a explicat motivele din spatele acestei decizii printr-un şir de postări pe Twitter, în care a lansat şi atacuri voalate la adresa principalului rival al reţelei de socializare.

Anunţul vine în condiţiile în care Facebook este în centrul unei controverse ca urmare a deciziei sale de a excepta reclame postate de politicieni de la regulile care interzic folosirea declaraţiilor false în cazul publicităţii plătite.

"Nu este credibil să spunem: Muncim din greu pentru a împiedica oamenii să profite de sistemele noastre pentru a răspândi informaţii înşelătoare, dar dacă cineva ne plăteşte să vizăm şi să obligăm oamenii să vadă anunţul lor politic ... bine ... pot spune orice vor!", a scris directorul general al Twitter, aparent făcând referire la poziţia Facebook în ceea ce priveşte publicitatea politică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO