Business Hi-Tech

Twitter şi-a triplat valoarea în numai trei luni, la 10 miliarde de dolari

 Twitter şi-a triplat valoarea în numai trei luni, la 10 miliarde de dolari

Autor: Magraon Andreea

10.02.2011, 23:41 23

Twitter, reţeaua de microblogging cu 200 de utilizatori la nivelmondial, este evaluată la 10 miliarde de dolari, după ce giganţiiGoogle şi Facebook au purtat discuţii cu oficialii companiei învederea unei achiziţii, relatează cotidianul american The WallStreet Journal.

Discuţiile nu au ajuns însă la un rezultat. Compania demicroblogging a avut anul trecut venituri de 45 de milioane dedolari, bani cheltuiţi însă pe angajări şi centre de date, iarpentru acest an estimează afaceri de circa 110 milioane de dolari,potrivit unor surse apropiate situaţiei, care au adăugat că Twittera avut discuţii despre o posibilă vânzare şi cu altecompanii.

Oficialii Twitter doresc să construiască însă o companie mare,independentă, ţintind o capitalizare de 100 miliarde de dolari, aumai afirmat sursele. Utilizatorii platformei pot emite mesaje depână la 140 de caractere către grupuri de "prieteni". Twitter,companie fondată în 2006, care a lansat anul trecut propriaplatfromă de publicitate, este una dintre ţintele din IT aleinvestitorilor.

În luna decembrie când a obţinut o finanţare de 200 de milioane dedolari, era evaluată la 3,7 miliarde de dolari. Cu toate acestea,valoarea Twitter este în urma altor companii din IT, precumFacebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, evaluatărecent la 50 de miliarde de dolari, de la 10 miliarde de dolari în2009. De asemenea, companii precum Groupon, specializată înoferirea de cupoane de reducere pentru shopping şi nu numai,evaluată la 6 miliarde de dolari, vin repede din urmă. AndreeaMagraon

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO