Business Hi-Tech

Uber a lansat noul serviciu de mototaxi în a doua ţară din Asia

Uber a lansat noul serviciu de mototaxi în a doua ţară...

Autor: Oana Stupinean

04.03.2016, 00:00 145

Uber, start-up-ul american evaluat la peste 50 de miliarde de dolari care intermediază servicii de transport printr-o aplicaţie pentru smartphone-uri, a lansat şi în India serviciul numit uberMOTO, prin care utilizatorii pot folosi motocicletele ca taxiuri, scrie agenţia Reuters.

Săptămâna trecută compania americană a lansat serviciul în Bangkok, capitala Thailandei, proiectul uberMOTO adresându-se în principal ţărilor emergente. Uber a pus în funcţiune serviciul de mototaxi din India în aceeaşi zi cu compania locală Ola, astfel încât să nu piardă startul pe piaţa de profil.

Taxiurile pe două roţi reprezintă o alternativă de transport foarte populară în mai multe ţări din sud-estul Asiei din cauza traficului foarte aglomerat din oraşele asiatice. Grab, principalul competitor al Uber în acea regiune, furnizează deja acest tip de serviciu pentru în mai multe ţări din Asia, inclusiv în Thailanda.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO