Business Hi-Tech

Uber a plătit 100.000 dolari hackerilor care au furat datele a 57 milioane de utilizatori

Uber a plătit 100.000 dolari hackerilor care au furat...

Autor: Ioana Nita

23.11.2017, 00:00 425

Compania americană Uber Technologies, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri o variantă alternativă transportului cu taxiul, a plătit 100.000 dolari atacatorilor cibernetici care au furat anul trecut datele a peste 50 milioane de utilizatori din întreaga lume, scrie Bloomberg. 

Datele furate de hackeri în atacul din octombrie 2016 asupra sistemului IT al Uber a cuprins nume, adrese de e-mail şi numere de telefon ale utilizatorilor aplicaţiei mobile, potrivit reprezentanţilor companiei. De asemenea, au fost accesate şi informaţiile a circa 7 milioane de şoferi înscrişi în sistemul Uber, inclusiv numerele a aproximativ 600.000 de permise de conducere din SUA.

Reprezentanţii Uber au precizat că datele compromise nu au inclus şi codurile numerice personale, informaţiile cardurilor bancare sau detaliile privind locaţiile călătoriilor.

În momentul producerii atacului, Uber era în negocieri cu autorităţile americane în privinţa clauzelor de încălcare a drepturilor la intimitate. Compania americană era obligată să raporteze atacul cibernetic autorităţilor şi să anunţe de asemenea şoferii a căror numere de permise de conducere au fost furate.

În schimb, Uber a plătit hackerii pentru a şterge datele furate şi pentru a nu face public atacul. Reprezentanţii Uber au spus că nu cred că informaţiile au fost folosite, însă au refuzat să dezvăluie identităţile atacatorilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO