Business Hi-Tech

Uber atacă şi mai agresiv piaţa locală şi reduce tariful la 1,3 lei pe kilometru

Uber atacă şi mai agresiv piaţa locală şi reduce...

Autor: Ioana Nita

30.08.2016, 09:00 5358
Compania americană Uber, specializată în furnizarea unui serviciu de transport alternativ taxiurilor pentru utili­zatorii de smartphone-uri, reduce începând de astăzi cu 10% tariful pentru serviciul uberX la 1,3 lei/km, şi cu 30% pen­tru serviciul premium, uberSelect, la 1,65 lei/km.
 
Astfel, costul unei curse cu o maşină uberX va fi de 1,3 lei/km la care se adaugă 0,22 lei/minut, iar în cazul unei călătorii cu o maşină uberSelect acesta porneşte de la 1,65 lei/km şi 0,28 lei/minut. În cazul în care cererea este mare, iar numărul de şoferi disponibili nu este suficient, Uber aplică un tarif dinamic.
 
Reducerea tarifelor vine la scurt timp după ce piaţa locală a intrat şi start-up-ul estonian Taxify, care le pune de asemenea la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri o aplicaţie mobilă prin care pot comanda un taxi sau o maşină privată. Spre deosebire de Uber, Taxify nu are o politică de tarif dinamic, costul unei curse fiind fix pe kilometru – 1,45 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO