Business Hi-Tech

Uber îşi extinde din august operaţiunile locale la Cluj-Napoca

Uber îşi extinde din august operaţiunile locale la...

Autor: Ioana Nita

27.07.2016, 00:00 615

Compania americană Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de transport alternativ taxiurilor prin intermediul unei aplicaţii mobile, îşi extinde operaţiunile locale, urmând să lanseze serviciul UberX în Cluj-Napoca până cel târziu pe 5 august.

„Aplicaţia Uber a fost deja descărcată de mii de clujeni. Am primit sute de mesaje de la şoferi care îşi doresc să devină parteneri Uber. Ne bucurăm să confirmăm astăzi că vom fi în Cluj la începutul lunii august“, a declarat Nicoleta Schroeder, director general al Uber România. Până în prezent, peste 5.000 de clujeni au descărcat aplicaţia Uber, iar câteva sute de şoferi şi-au exprimat interesul pentru a deveni parteneri Uber în Cluj-Napoca. Compania americană se află acum în plin proces de verificare a şoferilor şi de înscriere a acestora în cadrul platformei.

Şoferii din Bucureşti care au ales să devină parteneri Uber au diferite ocupaţii - 37% sunt antreprenori sau liber profesioniţti, 31% au un serviciu full-time, în timp ce 22% nu au o altă sursă de venit, fiind în căutarea unui loc de muncă. Start-up-ul american, evaluat la peste 50 miliarde de dolari, a intrat pe piaţa locală la începutului anului trecut prin lansarea serviciului în Capitală.

În Cluj-Napoca Uber va intra în competiţie cu un strat-up local – GetPony, care le permite utilizatorilor de smartphone-uri care sunt şi şoferi să găsească cu ajutorul aplicaţiei mobile dedicate o maşină pe care să o conducă până la locul unde vor să ajungă. Ioana Niţă

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO