Business Hi-Tech

Uber, obligată să-şi înceteze activitatea în Danemarca

Uber, obligată să-şi înceteze activitatea în Danemarca
29.03.2017, 00:00 6868

Compania americană Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de transport prin intermediul unei aplicaţii mobile, se va retrage din Danemarca de luna viitoare ca urmare a unei noi legi a taxiurilor care le impune şoferilor utilizarea taximetrelor, scrie agenţia Reuters.

Încă de la intrarea pe piaţa din Danemarca în noiembrie 2014, Uber s-a confruntat cu o serie de plângeri din partea companiilor de taxi şi a politicienilor care susţineau că firma americană nu îndeplineşte standardele legale ale companiilor de taxi. Uber are circa 2.000 de şoferi şi 300.000 de utili­zatori în Danemarca.

“Pentru ca noi să pu­tem opera din nou în Danemarca trebuie ca reglementările din domeniu să se schimbe.“ Vom continua să coloborăm cu guvernul în speranţa că vor modifica legea”, au declarat reprezentanţii Uber. Compania americană îşi va înceta activitatea din Danemarca pe 18 aprilie.

De la lansarea serviciului în România în februarie 2015 şi până în prezent, Uber a atras în total peste 250.000 de utilizatori, din care 200.000 în Capitală, iar restul la Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO