Business Hi-Tech

UE a amendat cu peste 110 mil. euro giganţii Philips, Asus şi Pioneer

UE a amendat cu peste 110 mil. euro giganţii Philips,...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2018, 00:00 443

Autorităţile pentru combaterea concurenţei neloiale din structura Uniunii Europene au aplicat amenzi totale de 111,2 milioane de euro companiilor Philips, Pioneer, Asus şi Denon & Marantz pentru că ar fi impus retailerilor online preţurile exacte de revânzare ale produselor fabricate de ei, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a lansat o investigaţie asupra acestor companii în luna februarie a anului trecut, ca parte dintr-o mutare împotriva preţurilor impuse de producători. 

Organele europene de reglementare pentru competivitate au transmis că respectivele companii au fost implicate „în fixarea sau reducerea la minim a preţurilor“, nelăsând posibilitatea retailerilor online să îşi fixeze propriile preţuri de revânzare pe o gamă largă de produse de bază precum electrocasnice sau agende digitale.

Asus a primit cea mai mare amendă, de 63,5 milioane de euro, urmată de Philips cu 29,8 milioane de euro. În acelaşi timp, Pioneer a primit o amendă de 10,2 milioane de euro, iar producătorul Denon&Marantz, de 7,7 milioane de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO