Business Hi-Tech

UE le cere giganţilor hi-tech americani să facă mai mult împotriva ştirilor false

UE le cere giganţilor hi-tech americani să facă mai...

Autor: Adrian Seceleanu

30.01.2019, 00:00 41

Google, Facebook, Twitter şi Mozilla trebuie să-şi intensifice eforturile de a combate ştirile false în contextul în care blocul comunitar se pregăteşte de alegerile pentru Parlamentul European iar companiile active care operează platforme ce permit răspândirea de informaţii false vor fi monitorizate mult mai strict, a anunţat Comisia Europeană, potrivit Reuters.

Companiile şi mai multe organisme din industrie au semnat un cod voluntar de conduită în octombrie pentru a evita apariţia unei legislaţii mult mai dure, însă criticii documentului afirmă că este nevoie de măsuri mai stricte.

„Acum companiile care operează aceste platforme trebuie să se asigure că instrumentele de combatere a ştirilor false sunt disponibile tuturor cetăţenilor din UE, să le monitorizeze eficienţa şi să se adapteze constant la noile metode folosite de cei care vor să răspândească dezinformări. Nu avem timp de pierdut”, a declarat comisarul UE pentru piaţa unică digitală Andrus Ansip. Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în mai, în timp ce alegeri naţionale vor avea loc în lunile următoare şi în ţări precum Belgia, Grecia sau Polonia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO