Business Hi-Tech

UiPath a atras în acţionariat Sequoia Capital, puternicul fond de investiţii american care a făcut 3 mld. $ din vânzarea WhatsApp, de 50 de ori investiţia iniţială

Jim Goetz a fost cel care a semnat investiţiile în WhatsApp

Jim Goetz a fost cel care a semnat investiţiile în WhatsApp

Autor: Adrian Seceleanu

18.09.2018, 08:50 830

Cea mai recentă finanţare obţinută de Uipath – start-up-ul pornit în România care domină piaţa globală a roboţilor software - a adus în acţionariat Sequoia Capital – unul dintre cele mai puternice fonduri de investiţii din lume din industria de hi-tech, care s-a remarcat printr-o serie de investiţii inspirate, precum cea făcută în aplicaţia de mesagerie WhatsApp.

Sequoia Capital a investit 60 de milioane de dolari în WhatsApp şi a primit înapoi 3 miliarde de dolari atunci când compania a fost preluată de Facebook.

Fondul de investiţii Sequoia Capital, înfiinţat în anul 1972, are un istoric remarcabil de investiţii în companii de înaltă tehnologie, fiind un acţionar timpuriu în companii precum Apple, Google, Yahoo! şi Oracle.

În 2012 Sequoia a investit în Instagram cu câteva zile înainte ca start-up-ul să fie cumpărat de Facebook pentru un miliard de dolari.

Fondul a fost şi singurul investitor în YouTube, cumpărat de Google în 2006 pentru 1,65 mld. dolari.

UiPath, o companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global, dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a primit luni o nouă finanţare care o evaluează la 3 miliarde de dolari, cea mai înaltă evaluare înregistrată în istorie de o companie de IT lansată din România, conform unui articol publicat de Wall Street Journal.

Sequoia Capital şi Capital G au condus împreună cea mai recentă finanţare a UiPath, o rundă de 225 mil. dolari care aduce finanţările totale primite de firmă la 400 mil. dolari, după investiţii de la Earlybird Ventures şi Accel partners. CapitalG este una dintre diviziile de investiţii ale Alphabet (Google), scrie WSJ.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO