Business Hi-Tech

UiPath a strâns de la investitori 265 mil. $, cu 40 mil. $ peste ţinta anunţată în urmă cu două luni

Daniel Dines, CEO şi co-fondator

Daniel Dines, CEO şi co-fondator

Autor: Adrian Seceleanu

15.11.2018, 06:00 320

UiPath, o companie fondată în Bucureşti de antreprenori români care s-a specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele repetitive de lucru din companii – o tehnologie pentru care cererea a explodat la nivel global, a obţinut în cea de-a treia rundă de finanţare din acest an, care i-a adus o evaluare de 3 mld. dolari, o sumă de 265 mil. dolari, cu 40 mil. dolari peste valoarea anunţată iniţial, în urmă cu două luni, conform portalului Techcrunch.com.

Pe lângă investitorii anunţai în urmă cu două luni, UiPath a dezvăluit noi nume: IVP, Madrona Venture Group şi Meritech Capital. Evaluarea a rămas la 3 miliarde de dolari, iar principalii investitori au rămas CapitalG şi Sequoia Capital.

Compania le-a oferit şi unor angajaţi posibilitatea de a vinde acţiuni, a precizat Daniel Dines, CEO şi co-fondator. „Este un principiu de bază al UiPath să-şi împartă succesul cu angajaţii vechi care muncesc din greu ai companiei”.

Veniturile anualizate ale companiei se ridică în acest moment la 150 mil. dolari, faţă de 100 mil. dolari cu două luni în urmă, pe fondul creşterii numărului de clienţi la 2.100.

Printre clienţi se numără şi NASA sau Armata americană.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO