UiPath, cea mai valoroasă firmă din IT face o achiziţie şi deschide un birou la Cluj-Napoca. „Crearea unei echipe la Cluj a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT.“

15 mai 2018 Autor: Adrian Seceleanu

UiPath, prima companie de IT fondată în România care a fost evaluată la mai mult de un miliard de dolari pe fondul exploziei la nivel global a cererii pentru roboţi software, a deschis un nou centru de dezvoltare în România, la Cluj-Napoca, după ce a achiziţionat o platformă software de la una dintre vechile firme de soft din oraş - Recognos.

Una dintre cele mai mari 100 de firme de soft din Cluj, Recognos a fost înfiinţată de George Roth, un specialist român în IT care a emigrat de la Cluj în SUA în 1991, iar apoi a revenit în România pentru a deschide un busi­ness. UiPath a preluat doar o platformă de la Recognos şi nu întreaga com­panie. „Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezenţă în operaţiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta im­presionantă de talente IT“, a declarat Daniel Dines, CEO şi co-fodator al UiPath.

„Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar minţile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experţii noştri din Bucureşti, Bellevue în SUA şi Bengalore în India.“

UiPath are în plan să extindă cu dezvoltatori de software echipa de la Cluj, a precizat compania, fără a oferi detalii despre numărul de oameni.

Ieri, pe pagina dedicată a UiPath erau publicate patru anunţuri de angajare pentru biroul din Cluj.

UiPath are în prezent peste 700 de angajaţi în 14 ţări . UiPath a fost evaluată la 1,1 mld. de dolari după o rundă de investiţii de 153 mil. dolari. Compania estimează venituri de 200 mil. dolari în acest an.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2018

 
Cuvinte cheie:
UiPath
, IT
, achiziţie
, birouri
, Cluj-Napoca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide