Business Hi-Tech

UiPath: cele mai bune rezultate din istorie în România în 2023, dar un nou val de concedieri pe plan global, care vizează 420 de oameni, 10% din total. Până acum numărul mediu de angajaţi din România a crescut an de an, inclusiv în 2023.

Daniel Dines

Daniel Dines

Autor: Adrian Seceleanu

10.07.2024, 00:07 6076

UiPath, cea mai mare companie de IT pornită din România, a raportat pentru 2023 pentru entitatea fiscală locală cele mai bune rezultate din istorie - primul profit net raportat vreodată - de 32 mil. lei şi afaceri de 2,8 mld. lei (574 mil. euro), mai mari cu 25%. Rezultatele au propulsat UiPath pe locul 5 în topul celor mai mari companii IT&C din România, dar pe plan global continuă să se confrunte cu provocări serioase: chiar ieri compania a anunţat că va concedia 10% din angajaţii la nivel global, adică 420 de persoane, pentru a-şi reduce costurile.

Compania nu oferă detalii despre pieţele de unde va face concedieri, dar cifrele de la Finanţe arată că până acum UiPath a crescut an de an echipa din România, cifra pentru anul trecut fiind de peste 1.100 de oameni.

UiPath a fost fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă. La sfârşitul lunii mai compania a anunţat că Daniel Dines revine pe poziţia de CEO după demisia lui Rob Enslin.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro