Business Hi-Tech

UiPath devine primul start-up software pornit în România care atinge o evaluare de peste 10 mld. dolari: COVID-19 a crescut nevoia critică de automatizare

UiPath devine primul start-up software pornit în...

Autor: Adrian Seceleanu

14.07.2020, 00:07 1118

UiPath, un producător de ro­boţi software fondat în Bucu­reşti, care acum are sediul central în New York şi a ajuns liderul noii in­dus­trii de automatizare a sarcini­lor re­petitive din companii, a deve­nit pri­mul producător de aplicaţii fon­dat pe plan local care a atins o evalua­re de peste 10 mld. dolari, după ce a ob­ţinut o nouă finanţare de 225 mil. do­lari de la unele dintre cele mai ti­trate fon­duri de investiţii hi-tech din lume.

Finanţarea şi noua evaluare, mai ma­re cu circa 3 mld. dolari faţă de pre­cedenta rundă, au fost acce­le­rate de criza Covid-19, pe durata că­reia ce­re­rea pentru roboţi software şi auto­ma­ti­zare a explodat, după cum a declarat Daniel Dines, cofon­dator şi CEO al UiPath.

„COVID-19 a crescut nevoia criti­că de automatizare pentru a răspunde provo­că­rilor şi de a crea valoare în zile şi săptă­mâni, nu în luni sau ani“, a afirmat Dines.

Compania a anunţat că acum îşi accelerează planurile pentru o ofertă publică iniţială în lumina Covid-19. „Ne gân­deam la o listare la sfârşitul anului 2021 sau în perioada 2022, dar Covid-19 ne-a accelerat planurile“, a spus pentru Bloomberg Allison Webster, un purtător de cuvânt al UiPath.

Pe de altă parte, compania a anunţat că a ajuns la venituri anuale recurente de peste 400 de milioane de dolari, faţă de 100 de milioane de dolari anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO