Business Hi-Tech

UiPath oferă licenţe gratuite pentru platforma sa de automatizare spitalelor din România. "Am putea automatiza formalităţile de înregistrare a pacienţilor în unităţile de urgenţă"

UiPath oferă licenţe gratuite pentru platforma sa de...

Autor: Adrian Seceleanu

27.03.2020, 21:31 235

 

UiPath, primul şi singurul unicorn tech care a pornit businessul din România, evaluat la circa 7 miliarde dolari în 2019, va sprijini organizaţiile din sectorul public românesc în demersurile de combatere a răspândirii Covid-19 şi de gestionare a efectelor crizei punând la dispoziţia spitalelor licenţe gratuite şi suport tehnic complet pentru a putea folosi platforma de RPA UiPath în activităţile lor de zi cu zi, dar şi acces la automatizări deja create, conform unui anunţ al companiei. “De asemenea, oferta este extinsă şi către acele instituţii şi organizaţii din sectorul public care gestionează efectele crizei provocate de răspândirea pandemiei de coronavirus.

“Trăim într-o perioadă în care cooperarea strânsă între mediul privat şi instituţiile publice este vitală. Avem speranţa că, printr-un efort colectiv, putem atenua consecinţele nefaste cauzate de pandemia COVID-19. Suntem alături de instituţiile publice şi organizaţiile implicate în gestionarea crizei, oferind sprijin şi resurse pentru a asigura continuitate operaţiunilor critice, precum cele care implică colectarea şi procesarea volumelor mari de date, transmiterea informărilor de interes public, eficientizarea procedurilor de screening şi testare sau efectuarea neîntârziată a programărilor pacienţilor”, a declarat Răzvan Atim, general manager Europa de Est la UiPath.

Măsurile anunţate de către UiPath sunt valabile până pe 30 septembrie, cu posibilitatea de a prelungi termenul pe toată durata pandemiei.

“UiPath a identificat deja la nivel international puncte fierbinţi ale sectorului public unde automatizarea este o soluţie rapidă şi eficientă, iar în România poate asista, printre altele, la:

- Recepţionarea pacienţilor în unităţile de urgenţă -  prin automatizarea formalităţilor de înregistrare a pacienţilor, personalul medical auxiliar va putea reduce timpii de aşteptare. Acolo unde este posibil, roboţii software pot accesa într-o multitudine de platforme şi aplicaţii istoricul pacienţilor oferind informaţii vitale medicilor în timp minim.

- Facilitarea acordarii de sprijin către categoriile vulnerabile -’ procesarea nivelului record de cereri electronice pentru acordarea de suport social poate fi automatizată şi soluţionările vor putea fi eliberate cu rapiditate şi fără erori.

Pe lângă măsurile directe de sprijin, UiPath a apelat la cea mai mare comunitate de RPA din lume, iar membrii acesteia au răspuns apelului lansat la mijlocul lunii martie de a ajuta împreună organizaţiile care se află în linia întai în lupta cu răspândirea Covid-19 şi a limitării efectelor crizei. Până în prezent, peste 100 de programatori au anunţat că vor să contribuie cu timpul şi expertiza lor la dezvoltarea de soluţii de automatizare pentru organizaţii de peste tot din lume.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO