Business Hi-Tech

UiPath şi-a recrutat director financiar de la gigantul american HP

Marie Myers se alătură echipei UiPath de la HP, unde a servit drept Global Controller şi Executive Officer

Marie Myers se alătură echipei UiPath de la HP, unde a servit drept Global Controller şi Executive Officer

09.01.2019, 14:14 2540

UiPath, companie fondată în România specializată în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii (proces denumit Robotic Process Automation - RPA), a recrutat pentru poziţia de director financiar un executiv de la una dintre cele mai puternice companii americane de tehnologie.

„UiPath anunţă numirea lui Marie Myers în funcţia de director financiar al companiei. Din poziţia de Chief Financial Officer (CFO), Myers îi va raporta direct lui Daniel Dines, CEO şi Co-fondator UiPath, şi va oferi expertiză financiară pentru a sprijini misiunea globală a companiei de a accelera adoptarea automatizării la nivelul sectoarelor public şi privat şi de către companii, indiferent de mărimea acestora.

Myers se alătură echipei UiPath de la HP, unde a servit drept Global Controller şi Executive Officer. Conducând o echipă de 2.200 de angajaţi, ea a fost responsabilă atât de declaraţiile financiare din toate ţările în care operează HP, cât şi de operaţiunile financiare ale HP la nivel global. Myers şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la HP şi Compaq, deţinând mai multe funcţii de conducere, printre care VP Finance Operations al diviziei de imprimante şi PC şi Chief Audit Executive. Myers a condus iniţiativa "Finanţele viitorului" la HP, îndrumând organizaţia să adopte tehnologii disruptive emergente - cum ar fi RPA şi Artificial Intelligence (AI) - pentru a-şi moderniza operaţiunile financiare şi a deveni un pionier cu un impact şi mai amplu în digitalizarea sectorului financiar. Activitatea ei a fost recent recompensată de către Hackett Group în cadrul premiilor 2018 Digital Awards for Smart Automation.

Myers a primit, de asemenea, o amplă recunoaştere pentru expertiza ei financiară şi contribuţia sa în calitate de femeie de afaceri. În 2018 ea a fost inclusă de către Houston Business în categoria Women Who Mean Business, în 2017 a fost numită HP Working Mother of the Year de către revista Working Mother, iar în 2016 a figurat în Top 40 Under 40 in Finance şi a fost aleasă de către University of Queensland drept Alumna of the Year”, conform datelor comunicate de UiPath.

"Este o oportunitate incredibilă să mă alătur UiPath în această fază de creştere şi dezvoltare şi să ajut compania să răspundă cererii accelerate de RPA. Vă pot vorbi din experienţă despre modul în care această tehnologie poate aduce valoare într-o companie şi asta mă anima cu adevărat,” a spus Myers. “Aştept cu mare nerăbdare să fac parte din echipa care va inaugura era ‘Automation First,’ oferind organizaţiilor din întreaga lume tehnologia şi sprijinul necesar pentru a le ajuta să-şi transforme operaţiunile.”

Directorul financiar anterior al UiPath, Mihai Faur, va deţine funcţiile de Corporate Controller şi Chief Accounting Officer, şi va raporta lui Myers. "Mihai a construit o operaţiune financiară globală incredibilă pentru a facilita creşterea fantastică a UiPath şi sunt încântată să lucrez îndeaproape cu el pentru a duce UiPath la nivelul următor,” a comentat Myers.

"Marie ni se alătură într-o etapă foarte importantă de creştere a companiei. Suntem încântaţi că cineva de calibrul şi experienţa ei va conduce operaţiunile financiare pe măsură ce ne pregătim pentru următoarea etapă,” a declarat Dines. “Experienţa ei în a conduce operaţiuni financiare globale şi în implementarea tehnologiilor de automatizare o recomandă drept CFO-ul ideal pentru UiPath şi suntem entuziasmaţi să vedem ce va reuşi să facă în calitate de membru al echipei noastre.”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO