Business Hi-Tech

UiPath a trimis bilanţul pe 2020 la Finanţe: cu afaceri de 1,2 mld. lei, mai mari cu 89%, compania condusă de Daniel Dines a devenit cea mai mare companie de IT din România, înaintea IBM, Oracle, Bitdefender sau Microsoft

Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath a pus în 2008, în cadrul unui interviu la ZF Live că îşi doreşte să facă din compania sa un gigant comparabil cu Facebook sau Google.

Autor: Adrian Seceleanu

30.08.2022, 18:20 184

Bilanţul contabil al UiPath SRL pe 2020, care a fost publicat în urmă cu câteva zile pe site-ul Ministerului Finanţelor, arată şi o creştere cu peste 100 de oameni a numărului mediu de angajaţi (din România).

UiPath - cel mai de succes proiect de IT pornit din România, care a devenit dintr-un start-up care funcţiona într-un apartament din Bucureşti liderul global al pieţei de roboţi software pentru companii şi o companie listată pe piaţa bursieră americană, a devenit în 2020 şi cea mai mare companie de IT din România după cifra de afaceri raportată la Ministerul Finanţelor, arată datele din bilanţul contabil al societăţii, care a devenit disponibil recent.

UiPath, care a raportat pentru 2020 la Ministerul Finanţelor afaceri de 1,216 mld. lei, mai mari cu 89% faţă de 2019, a depăşit astfel pentru prima oară giganţi precum Oracle sau IBM, care au dominat în mod tradiţional topurile celor mai mari firme locale de IT. Cu această valoare a cifrei de afaceri, UiPath a devenit şi una dintre cele mai mari zece companii IT&C de pe piaţa locală, arată datele de la Finanţe, analizate de ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO