Business Hi-Tech

UiPath, unicornul pornit în România, a achiziţionat o platformă de integrare de API. Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath: „Achiziţionarea Cloud Elements este un exemplu legat de modul în care construim o platformă flexibilă şi scalabilă de nivel enterprise, care ajută clienţii să devină companii complet automatizate”

Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath

Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.03.2021, 18:37 179

UiPath, unicornul pornit în România, specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a achiziţionat Cloud Elements, o platformă de integrare a API-ului (Application Programming Interface), ce are în portofoliul de clienţi companii precum SAP, Capital One, DocuSign, iCIMS, FIS, Axway, PaySimple, TeamPay, Dun & Bradstreet şi Xerox.

Astfel, în urma achiziţiei, peste 200 de noi integrări native for fi disponibile pentru utilizatori în Platforma UiPath şi permite implementarea unor noi capabilităţi, cum ar fi abilitatea de a declanşa o automatizare bazată pe apariţia unui eveniment.

„Facând automatizarea mai uşor şi mai rapid de implementat, Platforma UiPath are capacitatea de a îmbunătăţi semnificativ unele dintre cele mai costisitoare activităţi din companiile moderne. Achiziţionarea Cloud Elements este doar un exemplu legat de modul în care construim o platformă flexibilă şi scalabilă de nivel enterprise, care ajută clienţii să devină companii complet automatizate”, a spus Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath.

În urma acestei achiziţii UiPath va putea oferi capabilităţi de automatizare de nivel enterprise bazate pe interfaţa de utilizator (UI) precum şi capabilităţi bazate pe API-uri prin intermediul unei singure platforme.

Astfel, clienţii UiPath vor putea automatiza procese utilizând un mix optim de instrumente de automatizare bazat atât pe interfaţa de utilizare cât şi prin API-uri.

„Pentru a automatiza o companie, este necesar ca acea companie să fie una conectată. Combinarea capabilităţilor noastre de integrare a API-urilor precum şi a celor de management cu soluţia solidă a UiPath întăreşte liantul conectivităţii întreprinderii şi extinde acoperirea şi eficienţa proiectelor de automatizare pentru întreprinderile din întreaga lume”, a spus Mark Geene, co-fondator şi CEO al Cloud Elements.

UiPath oferă în prezent capabilităţi de automatizare a interfeţei UI, precum şi integrări native bazate pe API-uri, cu diverse aplicaţii cloud şi on-premises, inclusiv ERP şi CRM.

„Această achiziţie accelerează capacitatea UiPath de a oferi clienţilor săi o automatizare completă bazată pe API-uri. În plus, o abordare largă şi normalizată asupra integrărilor îi ajută pe clienţi să dezvolte automatizări mai rapid, imbunătăţind astfel şi mai mult propunerea time-to-value”, au transmis reprezentanţii companiei.

De asemenea, Cloud Elements face ca integrările native să fie disponibile pe toată platforma, fiind accesibile în fiecare etapă a ciclului de automatizare şi permite accesul tuturor utilizatorilor la o bibliotecă extinsă. În plus, capabilităţile Cloud Elements extind guvernanţa organizaţiei pentru automatizările bazate pe API-uri, asigurând implementarea şi aplicarea practicilor standard privind utilizarea API-urilor.

„Investim în integrări API de ceva timp, construind integrări native cu sisteme utilizate în mod curent de către organizaţii. Pe măsură ce clienţii noştri avansează în utilizarea Platformei UiPath, nevoia de a scala aceste integrări mai rapid devine o aşteptare critică. Clienţii UiPath beneficiază acum de flexibilitate pentru a automatiza fără probleme folosind atât automatizarea UI, cât şi capacităţile de automatizare date de API-uri”, a spus Ted Kummert, Executive Vice President, Products & Engineering la UiPath.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO