Business Hi-Tech

Un antreprenor a primit aproape 40.000 € pentru a-şi îmbunătăţi reţeaua de monitorizare a mediului

Un antreprenor a primit aproape 40.000 € pentru a-şi...

Autor: Oana Stupinean

25.02.2016, 00:05 564
Radu Motişan, absolvent al Uni­ver­sităţii de Vest din Timişoara, a dez­vol­tat anul trecut produsul uRAD Monitor care detectează po­lu­anţii fizici şi chimici ai aerului, pentru ca­re a primit o finanţare de aproape 40.000 de euro şi deja 1.800 de comenzi.
 
Start-up-ul MagnaSCI - u RAD Monitor este o reţea globală de mo­nitorizare a mediului compusă din mai multe tipuri de dispozitive hard­ware capabile să măsoare poluanţii aerului. Dispo­zitivele sunt dotate cu co­nec­tivitate la internet, pentru a sincroniza măsurătorile cu serverul central. 
 
Start-up-ul a fost acceptat în pro­gra­mul RICAP Academy alături de alţi 14 antreprenori locali care şi-au pu­tut prezenta ieri ideile de afaceri în fa­ţa investitorilor în cadrul „Inno­va­tion Venture Day“. Eveni­men­tul a mar­cat lansarea celei de-a treia ediţii a pro­­gramului RICAP Academy prin inter­­­mediul căruia start-up-urile selec­tate pot învăţa stra­te­gii de comer­ciali­zare, de promovare de la investitori şi men­tori de pe plan lo­cal, dar şi din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO