Business Hi-Tech

Un antreprenor din telecom aduce numărul cu mai multe SIM-uri

Un antreprenor din telecom aduce numărul cu mai multe SIM-uri

Autor: Adrian Seceleanu

04.12.2012, 00:07 6093

Operatorul virtual de telefonie mobilă Enigma System, care va fi lansat anul viitor pe piaţa locală, se va lupta să "fure" clienţi de la jucători precum Orange, Vodafone sau Cosmote oferindu-le servicii noi, precum posibilitatea de a avea acelaşi număr de mobil pe mai multe cartele sim, a declarat pentru ZF Mihai Eftimie, proprietarul companiei.

"Poţi avea spre exemplu acelaşi număr pe două telefoane, iar dacă se termină bateria la unul dintre ele, îl poţi folosi imediat pe celălalt pentru a continua convorbirea fără ca interlocutorul să-şi dea seama că ai schimbat telefoanele. Acest operator va fi şi o platformă de teste, pentru că de exemplu testez o soluţie care să permită utilizarea telefoanelor mobile la bordul avioanelor, fără alte echipamente instalate pe aeronavă", a declarat Eftimie. "De la lansarea MMS-urilor şi a apelurilor video în ultimii cinci ani nu s-a mai lansat niciun serviciu inovator pe piaţa locală. LTE (4G) este doar o nouă tehnologie de acces, nu este serviciu nou", spune el.

Compania va folosi reţeaua de voce şi date a unui operator deja existent, dar va deţine şi propriile echipamente.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO