Business Hi-Tech

Un blogger a câştigat 333.000 de dolari din online într-o singură zi

Un blogger a câştigat 333.000 de dolari din online într-o singură zi

Autor: Radu Racu

04.01.2013, 12:54 24148

Un blogger din SUA a reuşit să strângă o treime de milion de dolari în mai puţin de 24 de ore după ce a anunţat că îşi va muta blogul pe un site nou accesibil doar pe bază de plată, scrie Mashable.

Andrew Sullivan, proprietarul şi autorul articolelor de pe The Daily Dish, un blog popular pe teme politice şi sociale, a anunţat miercuri că va muta pagina găzduită până în prezent de publicaţia online The Daily Beast pe o platformă independentă, care nu va găzdui publicitate şi care va putea fi accesată în mare măsură contra cost. Ce înseamnă acest lucru de fapt?

Cititorii care intră direct pe site-ul lui Sullivan vor avea acces gratuit la o parte din articole însă vor trebui să plătească pentru articolul integral unde este afişată menţiunea "Citeşte mai mult aici". O parte din articolele mai ample vor fi totuşi disponibile gratuit ulterior. Totodată, articolele restricţionate cu plată pot fi accesate gratuit dacă sunt recomandate printr-un link pe reţelele sociale de către un cititor care a avut acces anterior la conţinutul integral.

Sullivan a făcut anunţul miercuri, 2 ianuarie, iar în primele 24 de ore 12.000 de cititori au plătit cel puţin abonamentul anual de 19,99 dolari. Circa 2.000 de cititori au plătit cu 5 dolari mai mult, deşi nu li s-a cerut, iar aproximativ 1.000 de cititori au plătit voluntar 50 de dolari pentru abonamentul anual. "În medie, fiecare cititor a plătit cu 8 dolari mai mult decât i s-a cerut", a menţionat Sullivan, într-o postare pe blogul personal. Bloggerul are şapte angajaţi care lucrează la The Daily Dish, iar ţinta noii platforme este să atragă o finanţare de 900.000 de dolari în primul an de funcţionare.

Andrew Michael Sullivan, 49 de ani, este un scriitor britanic stabilit în Statele Unite, unde a devenit comentator pe teme politice , culturale şi sociale. Blogul său, The Daily Dish, fondat în anul 2.000, a fost găzduit de publicaţia online The Daily Beast, fondată de o fostă jurnalistă de la prestigioasa revistă Vanity Fair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO