Business Hi-Tech

Un dezvoltator IT a lansat platforma Peteco, un marketplace pentru iubitorii de animale de companie

Un dezvoltator IT a lansat platforma Peteco, un...

Autor: Dragoş Dinu

02.10.2018, 19:04 999

Dezvoltatorul IT Marian Malahin, cel care la începutul anilor 2000 a creat împreună cu o echipă de programatori români un portal pentru notarii publici din Statele Unite, a lansat Peteco.ro, o platformă care permite utilizatorilor achiziţia de produse destinate animalelor de companie.

Platforma este dezvoltată de Eve Labs SRL şi va fi prima reţea socială din România care va funcţiona sub formă de marketplace, spune Marian Malahin, CEO-ul companiei.

El susţine că Peteco.ro este primul social marketplace care are propria moneda virtuală centralizată (PetC) care va fi descentralizată ulterior.

“Am vrut de la bun început ca acest marketplace să se poziţioneze diferit faţă de trendul pieţei, dar mai ales să concureze într-un mod inovator cu jucători din e-commerce. Din acest motiv mi-am ales nişa iubitorilor de animale de companie pe care am studiat-o în detaliu, pornind de la profilul clientului, interes, disponibilitate de a plăti pentru produse şi servicii”, a declarat Malahin.

Platforma a fost dezvoltată în mai puţin de un an de o echipă de români, cu o investiţie de sub 1 milion de euro şi îşi propune să devină un produs global în următorii doi ani. Într-o lună, Peteco.ro a strâns 5.000 de utilizatori români şi înregistrează deja comenzi, deşi platforma se află încă în versiunea alfa, lansarea oficială urmând să fie luna viitoare. 

Marian Malahin are 40 ani şi este din Oneşti, Bacău. A venit în Bucureşti la începutul anului 2000 şi s-a angajat ca programator pentru o firmă care construia un site de e-commerce şi care urma să vândă miere de albine în afara ţării.

“În anul 2000 construiam deja butoane de “Add to cart” cât şi funcţionalităţile acestora. Din 2004, am înfiinţat o companie şi împreună cu o echipa de programatori am dezvoltat un portal pentru notarii publici din Statele Unite, în care s-au înregistrat peste 25.000 de notari publici. După portalul cu notari publici, am dezvoltat mai multe platforme white label pe care începusem să le clonăm pe diverse nişe, totul targetat pentru SUA”, spune Malahin.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO