Business Hi-Tech

Un fost executiv din cadrul Microsoft şi Google a lansat o periuţă de dinţi care se conectează la Internet

Un fost executiv din cadrul Microsoft şi Google a lansat...

Autor: Mădălina M.

06.01.2014, 14:21 973

O companie franceză a lansat duminică o periuţă de dinţi care se conectează la internet, în cadrul târgului anual dedicat tehnologiei de ultimă ora, Consumer Electronics Show, organizat de Consumer Electronics Association la Las Vegas, scrie AFP.  

Periuţa de dinţi dezvoltată de francezii de la Kolibree  include un senzor care detectează nivelul depunerilor de tartru îndepărtate la fiecare periaj şi stochează activitatea utilizatorului, aşa încât acesta să se menţină constant în curăţarea dinţilor de fiecare dată.

“Tehnologia în acestă industrie nu a mai evoluat de ani”, spune Loic Cessot, co-fondatorul startup-ului francez Kolibree.

Startup-ul a creat şi o aplicaţie care le permite utilizatorilor să transfere informaţiile în telefon prin wireless, astfel făcând mai uşoară monitorizarea periajului, în special al copiilor.

Aplicaţia le poate spune utilizatorilor dacă periajul a fost sau nu corect şi dacă au acoperit toate zonele cavităţii bucale. “La folosirea unei periuţe de dinţi normale, nu poţi ştii niciodată cât de bine ţi-ai curăţat dinţii. Numai un dentist poate ştii cu adevărat”, spune Cessot.

Inventatorii speră ca acest dispozitiv să crească motivaţia consumatorilor de a-şi curăţa dinţii cât mai bine şi să o facă într-un mod plăcut.

Cessot şi Thomas Serval, un fost director în cadrul Microsoft şi Google, intenţionează să lanseze periuţa la nivel mondial în al treilea trimestru. Comenzile vor fi preluate iniţial prin platforma Kickstarter, iar preţul va porni de la 99 până la 200 de dolari, în funcţie de model. În preţ este inclusă şi aplicaţia pentru smartphone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO