Business Hi-Tech

Un furnizor ilegal de servicii IPTV care avea în ofertă 1.200 de posturi TV şi 500.000 de abonaţi, închis de poliţie

Un furnizor ilegal de servicii IPTV care avea în ofertă...

Autor: Adrian Seceleanu

16.01.2018, 00:00 1904

O acţiune coordonată a forţelor de poliţie din mai multe ţări europene a dus la închiderea unui furnizor ilegal de servicii de televiziune prin internet, care ajunsese la un un portofoliu de 500.000 de abonaţi pe întregul continent, scrie portalul Broadband TV News.

Furnizorul avea în ofertă nu mai puţin de 1.200 de posturi TV, printre care şi Sky UK, Sky Deutschland and Sky Italia, the Greek Nova TV, the Dutch Ziggo Sport sau Fox Sports, şi avea un cost de 10 până la 20 de euro, un preţ extrem de mic în raport cu tarifele practicate de operatorii de telecom de pe pieţele occidentale.

Abonamentele erau disponibile inclusiv prin intermediul unor reţele de retail din Europa. Mai multe percheziţii au avut loc în Cipru, Grecia, Olanda şi Bulgaria. În ţara vecină au fost confiscate 84 de servere şi 70 de echipamente de recepţie prin satelit şi a fost arestată o persoană. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO