Business Hi-Tech

Un hacker demonstrează cum să spargi o căsuţă vocală în "stilul reporterilor News of the World"

Un hacker demonstrează cum să spargi o căsuţă vocală în stitul "reporterilor News of the World"

Autor: Ştefan Vrabie

31.08.2011, 17:40 827

Agenţia de presă Reuters a cerut ajutorul hacker-ului Kevin Mitnick pentru a demonstra cât de uşor a fost pentru jurnaliştii de la News of the World să intre în căsuţele vocale a mai multor persoane pentru a asculta mesajele private, fapt ce a dus la un scandal de proporţii.


Kevin Mitnick este una dintre cele mai controversate celebrităţi din lumea calculatoarelor. Fostul hacker care azi câştigă bani tot din spartul sistemelor de securitate, dar, de data aceasta o face legal. Dacă în urmă cu douăzeci de ani, companiile tremurau la gândul că reţelele ar putea să fie vizitate de Mitnick, acum aceleaşi companii apelează la el şi îl invită să le găsească breşele din sistem.


Folosindu-se de un software gratuit care substituie identificarea apelantului, Mitnick a mascat numărul său de telefon cu numărul de telefon pe care a vrut să îl spargă. Când a apelat numărul pe care a vrut să îl spargă cu ajutorul programului a reuşit să treacă de protecţia cu parolă pentru a asculta mesajele.
"Deci, ceea ce se întâmplă este defapt sistemul celular al telefonului care crede că sun de pe telefonul proprietarului şi nu mai cere parola deoarece funcţia este dezactivată", a explicat Mitnick.


În reportajul făcut de Reuters este demonstrat pas cu pas cum jurnaliştii de la News of World s-au folosit de acest sistem de ascultare a mesajelor.
Deoarece spargerea sau ascultarea mesajelor este ilegală, Mitnick a făcut această demonstraţie pe telefonul său propriu.


Demonstraţia este făcută pentru a arăta cât de uşor este să spargi o căsuţă vocală lecţia fiind pentru utilizatori să îşi modifice setările de mesagerie vocală pentru a solicita o parolă de fiecare dată, chiar dacă se sună de pe telefonul propriu sau de pe altul.


Scandalul interceptărilor telefonice, care a afectat imperiul media al lui Rupert Murdoch, a provocat închiderea, în iulie, a tabloidului News of the World, demisia mai multor apropiaţi ai magnatului american, dar şi a mai multor oficiali din poliţia britanică şi a unui colaborator al premierului David Cameron.


Interceptările, practicate mai ales de detectivi privaţi, au vizat până la 4.000 de persoane, între care politicieni, membri ai familiei regale şi alte celebrităţi, dar şi victime ale atentatelor de la 7 iulie 2005, de la Londra, şi o elevă, în vârstă de 13 ani, Milly Dowler, asasinată în 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO