Business Hi-Tech

Un hacker român a spart serverul NASA

Un hacker român a spart serverul NASA
18.05.2011, 14:10 753

Hackerul român cunoscut sub numele de TinKode a spart un serveral Centrului de Zbor Spaţial Goddard, care aparţine de NASA,informează site-ul networkworld.com.

TinKode a publicat pe blogul său o imagine despre care susţinecă este a serverului FTP care aparţine Centrului Goddard, acestaanunţând administratorii site-ului guvernamental NASA despreintruziune.

Imaginea prezintă fişiere ale programului SERVIR al NASA, careutilizează date de la sateliţi folosite pentru misiunile deasistenţă în caz de dezastru, schimbări climatice sau în cazulproblemelor de biodiversitate.

Cu o lună în urmă, TinKode a publicat un anunţ similar despre oaltă agenţie spaţială când a spart un server care aparţineaAgenţiei Spaţiale Europene (www.esa.int). Acesta a publicat şi olista de conturi FTP, adrese de e-mail şi paroleleadministratorilor şi ale editorilor dar nu a spus ce metodă afolosit pentru a reuşi să spargă site-ul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO