Business Hi-Tech

Un laborator deschis în Prejmer, Braşov, va măsura nivelul radiaţiilor emise de telefoanele mobile

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Dumitrache

25.11.2014, 00:00 448

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) va testa într-un laborator care a fost deschis ieri la Prejmer (judeţul Braşov) dacă radiaţiile telefoanelor mobile şi ale altor aparate vândute în România respectă normele UE în privinţa protecţiei sănătăţii şi siguranţei utilizatorului.

„Laboratorul ANCOM este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie şi dispune de camere ecranate şi o cameră semianecoică performantă în care vor fi realizate măsurări ale emisiilor electromagnetice produse de aparatele electrice şi electronice pe care le folosim zilnic şi teste de imunitate privind funcţionarea acestora în diferite condiţii“, a declarat preşedintele ANCOM Cătălin Marinescu.

Laboratorul a fost construit de un consorţiu format din Comtest Voluntari şi Thermo Fix Braşov, contractul fiind atribuit la începutul anului 2013. Contractul s-a ridicat la 18,1 milioane de lei (TVA inclusă) şi a presupus proiectarea, construirea, furnizarea, instalarea şi integrarea echipamentelor specifice, precum şi instruirea personalului ANCOM care va deservi laboratorul. Finanţarea proiectului a fost realizată din veniturile proprii ale ANCOM.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO