Business Hi-Tech

Un milion de posesori de computere Asus sunt vulnerabili în faţa hackerilor din cauza unui software

Un milion de posesori de computere Asus sunt vulnerabili...

Autor: Adrian Seceleanu

26.03.2019, 00:00 183

Hackerii au atacat sute de mii de proprietari de computere Asus prin intermediul unui softare infectat care ascunde o poartă de acces către sistemele utilizatorilor, software care a fost trimis către computere prin intermediul serverelor producătorului de computere, scrie Reuters, citând date ale Kaspersky şi Symantec, unii dintre cei mai mari producători globali de soluţii de securitate cibernetică.

Atacul, care a avut loc între iunie şi octombrie 2018, ar putea afecta un număr de până la un milion de utilizatori, conform Kaspersky.

„Analiza noastră arată că actualizări infectate ale aplicaţiilor software au fost transmise de pe serverele Asus către utilizatori în perioada iunie - octombrie 2018. Aplicaţiile infectate erau semnate digital cu două certificate de la Asus”, conform unui purtător de cuvânt al Symantec. Conform Kaspersky, un număr de 57.000 de utilizatori au instalat aplicaţia infectată de pe serverele Asus. Kaspersky a notificat Asus despre incidentul de securitate în data de 31 ianuarie 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO