Business Hi-Tech

Un nou portal cu semnatura Softbank

25.07.2000, 00:00 11



Softbank, unul dintre cei mai importanti investitori japonezi in domeniul Internetului, a anuntat crearea unei firme mixte impreuna cu furnizorul american de stiri sportive online Rivals.com.

Noua companie, numita Rivals Japan, va fi specializata in furnizarea de stiri sportive catre clientii niponi incepand cu luna septembrie a acestui an. Rivals Japan are un capital de 4,2 milioane de dolari, Softbank detinand 60% din pachetul de actiuni iar Rivals 40%.

Rivals va contribui la acest serviciu cu informatii despre sporturile populare in SUA precum golf si baseball si, de asemenea, va acoperi cel mai important eveniment sportiv al anului, Olimpiada de la Sydney.

Cele doua firme se asteapta ca Rivals Japan sa se impuna pe piata nipona in conditiile in care mai mult de 27 de milioane de japonezi, reprezentand o cincime din populatia tarii, sunt conectati la Internet iar numarul acestora ar urma sa se tripleze pana in 2005.

Softbank a mai anuntat intentia de a constitui o alta companie mixta impreuna cu alte sase societati japoneze pentru lansarea un serviciu de stiri destinat in special conducatorilor auto ce urmeaza a fi furnizat prin intermediul sistemelor de navigatie electronice cu care sunt echipate autovehiculele. Acest serviciu va fi lansat pe piata cel mai probabil la inceputul anului viitor, intentia companiei Softbank fiind ca peste trei an vanzarile sa depaseasca 7 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO