Business Hi-Tech

Un nou val de telefoane: marii productători de smartphone-uri vor lansa încă de anul viitor modele compatibile 5G

Un nou val de telefoane: marii productători de...

Autor: Ioana Nita

04.12.2018, 00:00 409

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, va lansa anul viitor primul model din gama sa compatibil cu reţelele 5G, scrie Techcrunch.com, gigantul sud-coreean alăturându-se astfel celorlalţi jucători din industria de profil care au anunţat la rândul lor introducerea primelor modele 5G  în 2019 - OnePlus şi Motorola. 

Apple, principalul competitor al Samsung, va lansa însă primul model de iPhone compatibil cu reţelele 5G abia în 2020, conform informaţiilor Bloomberg. Samsung urmează să lanseze primul model 5G în prima jumătate a anului viitor în SUA, alături de operatorul telecom Verizon. Partenerul hardware în această ecuaţie este producătorul de semi-conductoare şi echipamente telecom Qualcomm care va furniza modelul Snapdragon X50 5G NR şi module de antenă prin intermediul platformei Snapdragon Mobile. 

Huawei, compania chineză care a reuşit să urce pe podiumul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume într-un timp record, a anunţat la rândul său că va lansa primul model de telefon mobil compatibil 5G tot anul viitor. Cu toate că o parte dintre operatorii telecom au făcut deja teste pentru reţelele 5G în diferite ţări din întreaga lume, cea mai optimistă prognoză pentru implementarea acestora este 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO