Business Hi-Tech

Un proiect pe bază de blockchain care îl are ca arhitect-şef pe românul Vlad Zamfir a atras o finanţare de 14,5 milioane dolari

Vlad Zamfir. Sursa foto: Youtube/CaspersLabs

Autor: Alex Ciutacu

10.09.2019, 16:18 644

CasperLabs, un startup care construieşte o platformă de blockchain de tip open-source şi al cărui arhitect-şef pe acest proiect este românul Vlad Zamfir, a atras 14,5 milioane de dolari într-o rundă de finanţare Seria A, potrivit CoinDesk.

Blockchain este tehnologia din spatele criptomonedelor precum Bitcoin şi Ethereum şi reprezintă o infrastructură digitală imuabilă şi descentralizată, care poate stoca informaţii în blocuri de date cu ajutorul unor tehnici criptografice.

Vlad Zamfir este unul dintre românii care a contribuit la proiectul Ethereum – cel mai popular blockchain din lume şi a doua cea mai mare criptomonedă din lume – alături de nume precum Mihai Alisie, care a fost chiar unul dintre fondatorii proiectului iniţial Ethereum.

Runda de finanţare a fost condusă de finanţatorul Terren Piezer, prin intermediul holding-ului său, Acuitas Group Holding. La runda de finanţare au mai participat nume precum Arrington XRP Capital, Consensus Capital, Axiom Holdings Group, Digital Strategies, MW Partners, Blockchange Ventures, Hashkey Capital şi Distributed Global.

CasperLabs a anunţat că noile fonduri vor fi utilizate pentru a accelera dezvoltarea proiectului lor de infrastructură blockchain open-source scalabilă dar descentralizată, şi pentru cooptarea de noi ingineri.

Startup-ul a lansat proiectul în luna febriarie, împreună cu Ethereum Foundation, de unde cercetătorul român Vlad Zamfir contribuie ca arhitect-şef al protocolului.

Proiectul vrea să contruiască un nou blockchain bazat pe o serie de inovaţii aduse de românul Vlad Zamfir.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO