Business Hi-Tech

Un soft de securitate mobilă a fost evaluat la un miliard de dolari

Un soft de securitate mobilă a fost evaluat la un...

Autor: Adrian Seceleanu

15.08.2014, 00:03 209

Lookout, companie al cărei activ este o aplicaţie de securitate pentru echipamentele mobile, a primit o investiţie de 150 mil. dolari care o evaluează la mai mult de 1 mld. dolari, scriu Bloomberg şi Wall Street Journal.

Finanţarea pentru compania ale cărei venituri nu sunt cunoscute a venit de la fondul T. Rowe Price Associates, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Wellington şi de la Bezos Expeditions, compania de investiţii a lui Jeff Bezos, şeful Amazon, cel mai mare retailer online din lume.

La fel ca alte companii, precum Bitdfender (deţinută de familia Talpeş), Symantec, Trend Micro şi Kaspersky Lab firma americană Loookout încearcă să rezolve „coşmarul“ pe care îl reprezintă smartphone-urile pentru departamentele de se­cu­ritate IT din companii şi agenţii guvernamentale. Fon­dată în 2007, Lookout a dezvoltat o aplicaţie pentru echipamente mobile care acţionează ca un sistem de supraveghere pentru telefoane, scanând aplicaţiile descărcate de utilizatori pentru a detecta eventuale funcţii periculoase şi verificând ce tip de date colectează de la clienţi.

Ceea ce a pus însă Lookout pe agenda investitorilor este faptul că firma are deja circa 50 de milioane de utilizatori şi a semnat contracte cu giganţi precum AT&T sau T-Mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO