Business Hi-Tech

Un start-up american care livrează mâncare la domiciliu a fost evaluat la 300 de milioane de dolari

Un start-up american care livrează mâncare la domiciliu...

Autor: Ioana Nita

25.05.2015, 00:00 379
Munchery, un start-up din San Francisco care livrează mâncare pentru prepararea rapidă în cuptorul cu microunde, a primit o finanţare de circa 85 de milioane de dolari, valoarea companiei fiind astfel estimată la aproape 300 de milioane de dolari, scrie The Wall Street Journal (WSJ). Printre investitori se numără SherpaVentures şi Menlo Ventures, care au susţinut start-up-ul şi anterior, potrivit sursei citate de WSJ. Spre deosebire de alte start-up-uri care livrează meniuri preparate de bucătari-şefi locali şi livrate în circa 20-40 de minute, meniurile Munchery sunt livrate reci şi trebuie încălzite. Astfel, compania poate prelua un număr mai mare de comenzi în mai multe zone ale oraşului fără să rişte ca mâncarea să se strice. În plus, Munchery are propriii angajaţi care se ocupă de livrări, comparativ cu alte companii de profil care lucrează cu personal de la diferiţi contractori.
Serviciile puse la dispoziţie de Munchery sunt disponibile acum în San Francisco, New York, Seattle şi Los Angeles. De la înfiinţarea companiei în 2010 şi până în prezent, compania a reuşit să obţină finanţări de peste 30 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO