Business Hi-Tech

Un start-up american dedicat pozelor animate, evaluat la 300 de milioane de dolari

Un start-up american dedicat pozelor animate, evaluat la...

Autor: Ioana Nita

17.02.2016, 00:00 396

Giphy, un start-up american înfiinţat în 2013 care a dezvoltat o platformă online dedicată imaginilor animate, a primit o finanţare de 55 de milioane de dolari de la o serie de investitori, compania fiind evaluată astfel la peste 300 de milioane de dolari, scrie portalul techcrunch.com. Runda de finanţare a fost condusă de Lightspeed Venture Partners alături de alte fonduri de investiţii, precum care şi Catalyst Partners, RRE, Betaworks, Lerer Hippeau Ventures şi CAA.

Platforma Giphy le permite utilizatorilor să caute şi să creeze la rândul lor imagini animate, de tip GIF, asemănându-se cu Google. Utilizatorii pot încărca poze şi să le transforme în imagini animate care pot fi apoi găsite pe web sau prin intermediul aplicaţiilor mobile Giphy. Principala sursă de venit pentru start-up-ul american ar putea veni din Ad Words, o căutare de imagini tip GIF putând genera conţinut publicitar pe baza a ceea ce a căutat utilizatorul. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO