Business Hi-Tech

Un start-up local intră într-un program de incubare al giganţilor Intel, Cisco şi Telekom

Un start-up local intră într-un program de incubare al...

Autor: Ioana Nita

15.07.2015, 00:01 1562

Start-up-ul românesc DeviceHub.net, care oferă servicii de cloud pentru soluţii de tipul Internet of Things (IoT) prin intermediul unei platforme de tip Platform as a Service (PaaS), a primit o a doua validare a modelului său de business, fiind selectat să  participe la un program de incubare de 4 luni în cadrul Challenge Up!, o iniţiativă comună a giganţilor Intel, Cisco şi Deutsche Telekom, dedicată companiilor tinere din domeniul Internet of Things (IoT) din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

În primăvara acestui an fondatorii DeviceHub.net - Ionuţ Cotoi, Constantin Crăciun şi Cristiana Bogăţeanu - au primit o investiţie de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia, hub-ul de inovaţie pentru Europa Centrală şi de Est al grupului Deutsche Telekom, pentru dezvoltarea proiectului.

„Am avut ocazia de a testa încă o dată soluţiile de business pe care le propunem prin DeviceHub.net, beneficiind de feedback valoros din partea unor jucători importanţi din piaţă, cum sunt Intel, Cisco sau Deutsche Telekom. Sprijinul venit din partea unor companii cu tradiţie în domeniul nostru de interes şi posibilitatea de integrare a platformei cu infrastructura şi produsele oferite de aceste companii reprezintă un mare pas înainte pentru noi ca start-up”, a declarat Cristiana Bogăţeanu, cofondator al DeviceHub.net.

Pe lângă DeviceHub.net, la programul de incubare Challenge Up!, au mai fost selectate alte 11 start-up-uri europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO