Companie: Blueground
Fondatori: Alex Chatzieleftheriou, Alexis Maragkos, Andreas Nezeritis şi Penny Papakonstantinou (2013)
Sediu central: Atena, Grecia
CEO: Alex Chatzieleftheriou
Domeniu: închiriere de locuinţe mobilate pentru minimum 30 de zile
Total finanţări: peste 275 de milioane de dolari
Evaluare curentă: peste un milliard de dolari în urma finanţării de 45 de milioane de dolari din martie 2024
Model de business: locuinţe mobilate, disponibile pentru închirieri flexibile de minimum 30 de zile, adresându-se atât persoanelor fizice, cât şi clienţilor corporate
Cifre cheie: 15.000 de unităţi în 32 de oraşe la nivel mondial; peste 4.000 de companii partenere, multe din Fortune 500; peste 200.000 de oaspeţi găzduiţi; peste 1.000 de angajaţi la nivel global; peste 500 de parteneri în reţeaua Partner Network.
Povestea Blueground pe larg
Blueground este o companie globală specializată în oferirea de apartamente mobilate pentru închirieri flexibile de minimum 30 de zile. Fondată în 2013 de Alex Chatzieleftheriou, Alexis Maragkos, Andreas Nezeritis şi Penny Papakonstantinou, compania a devenit un jucător important în industria închirierilor pe termen mediu şi lung, se arată pe site-ul propriu.
În 2013, Alex Chatzieleftheriou, după ce a experimentat dificultăţile traiului prelungit în hoteluri în timpul călătoriilor de business, a decis să creeze o soluţie care să ofere o experienţă de locuire mai confortabilă şi flexibilă. Astfel, a luat naştere Blueground în Atena, Grecia, cu scopul de a furniza apartamente mobilate pentru persoanele aflate mereu în „mişcare“, conform sursei citate.
Începând cu 2016, Blueground şi-a extins operaţiunile în mai multe oraşe importante la nivel global, inclusiv New York, Dubai şi Istanbul. Această expansiune a fost susţinută de mai multe runde de finanţare. Astfel, în 2019, compania atras o finanţare în valoare de 20 de milioane de dolari în seria B, condusă de fondul VentureFriends, pentru a sprijini creşterea rapidă şi extinderea pe noi pieţe, potrivit Crunchbase News şi Techcrunch.
Apoi, în 2021, Blueground a obţinut 180 de milioane de dolari în seria C, dintre care 140 de milioane în capital propriu şi 40 de milioane în facilităţi de datorie de la Silicon Valley Bank. Această rundă a fost condusă de WestCap, cu participarea Geolo Capital, VentureFriends şi Prime Ventures, şi a dus evaluarea companiei la 750 de milioane de dolari, arată articolele scrise de Businesswire şi Servicedepartmentnews.com.
Pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă şi a-şi diversifica serviciile, Blueground a realizat şi achiziţii strategice, astfel că în 2022 compania a achiziţionat Travelers Haven, un furnizor de locuinţe la cerere din SUA, extinzându-şi prezenţa în peste 20.000 de oraşe americane şi oferind soluţii personalizate pentru clienţii corporate, conform informaţiilor publicate pe site-ul TheBlueground.
În martie 2024, Blueground a obţinut o finanţare de 45 de milioane de dolari în seria D, condusă de Susquehanna Private Equity Investments, LLLP, cu participarea WestCap şi a altor investitori. Această rundă a evaluat compania la peste un miliard de dolari, conferindu-i statutul de unicorn, potrivit TechCrunch.
Până în 2024, Blueground a ajuns să opereze peste 15.000 de unităţi în 32 de oraşe la nivel mondial, deservind atât persoane fizice, cât şi peste 4.000 de companii, inclusiv mai multe din Fortune 500. Compania şi-a diversificat modelul de afaceri prin introducerea de francize şi parteneriate strategice, urmărind să devină cea mai mare reţea globală de locuinţe gata de locuit pentru şederi de minimum 30 de zile, se arată pe site-ul companiei.
Obiectivul companiei pentru 2025 este de a extinde prezenţa în 200 de oraşe şi de a administra 50.000 de apartamente, conform sursei citate anterior.