Business Hi-Tech

Un veteran Microsoft, noul şef al Google România

Un veteran Microsoft, noul şef al Google România

Autor: Magraon Andreea

03.11.2010, 23:59 86

Dan Bulucea (42 de ani), care a lucrat timp de 12 ani în cadrulgigantului software Microsoft, va conduce din această lună biroulde la Bucureşti al Google, cel mai popular motor de căutare dinlume. Gigantul internet a rămas fără country manager în România din2008, când Radu Tudorache, care a ocupat funcţia timp de un an, aplecat la Romtelecom.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Bulucea se va ocupa dinaceastă poziţie de dezvoltarea afacerilor şi imple­men­ta­reastrategiei Google în România, stabilirea unor relaţii de afa­cericu partenerii români şi vânzările directe de pu­blicitate. DanBulucea (foto) nu a putut fi contactat ieri pentrucomentarii.
Noul şef al Google a de­mi­sionat în primăvară din func­ţia dedirector de mar­ke­ting al Microsoft, reprezen­tan­ţa locală alcelui mai mare pro­ducătorului de software din lume, după 12 ani încadrul com­paniei. El a fost numit în această funcţie în 2006, dupăce a ocupat timp de trei ani func­ţia de Se­nior Platform Stra­tegyMa­nager la Centrul Micro­soft pentru Europa Cen­trală şi de Estdin Germania.

El şi-a motivat atunci decizia prin dorinţa "de a face altceva" şia declarat că avea oferte din alte părţi, dar că eva­luaalternativele, una din­tre acestea fiind începerea unei afaceri îndomeniul IT&C.

Google a fost până acum prezent în România cu produse localizatepentru utilizatorii români, în primul rând motorul de căutareGoogle.ro, precum şi Google Maps, Google Places, Google Apps sauGoogle Translate. "România este o ţară foarte interesantă pentruGoogle, unde vedem oportunităţi atât în ce priveşte utilizatoriiindividuali, cât şi companiile", declară Dan Bulucea într-uncomunicat.

Până la deschiderea biroului Google la Bucureşti, operaţiunilecompaniei în România erau gestionate de sediul de la Dublin, înIrlanda.
Google a obţinut anul trecut din România venituri de 121.416 euroşi un profit brut de puţin peste 2.000 de euro arată datele de laRegistrul Comerţului pentru Google Bucharest SRL, firma pe caregigantul american a înfiinţat-o în ianuarie 2008. Potrivitspecialiştilor din piaţă, datele nu reflectă amploarea businessuluiGoogle, estimat de aceştia la câteva milioane de euro.
De asemenea, gigantul internet american Yahoo! caută un countrycontent manager pentru România, pentru un site în limba română pecare îl va lansa în primul trimestru al anului 2011. "Proceduraeste în curs de desfăşurare, deja există o listă scurtă decandidaţi", a declarat pentru ZF Mihai Fanache, managing directoral Media Cafe, singurul vânzător de reclame pe platformele firmeiamericane pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO