Business Hi-Tech

Una dintre cele patru echipe câştigătoare ale hackathonului NASA din România ar putea să asiste la lansarea unei navete spaţiale

Una dintre cele patru echipe câştigătoare ale...

Autor: Cristina Bellu

07.10.2020, 15:01 69

Soluţiile a patru echipe din România au fost selectate în cadrul ediţiei anuale a hackathonului NASA SpaceApps Challenge, desfăşurat simultan în perioada 3-4 octombrie în 200 de oraşe  din lume, şi vor intra în procesul de evaluare la nivel internaţional, câştigătorii urmând să fie anunţaţi în ianuarie anul viitor.

Aceştia vor primi o invitaţie pentru a-şi prezenta proiectele personalului NASA şi vor fi invitaţi să viziteze o staţie a Administraţiei Naţionale Aeronautice şi Spaţiale împreună cu echipa de organizare globală, Space Apps Challenge, pentru a asista la lansarea unei navete spaţiale.

‘’Marele diferenţiator al acestui eveniment este că nu are o miză materială. Vorbim aici despre pasiune pură pentru ştiinţă şi explorarea Pământului şi a spaţiului, de evoluţie, de misiunea intergalactică de a schimba lumea, de a ne aduce contribuţia în slujba binelui prin inovaţie. Este despre implicare, despre angajament. De aici şi încărcătura emoţională unică pe care o aduce”, explică Diana Iosu, organizator NASA Space Apps Challenge Bucureşti & Cluj Napoca.

La ediţia din acest an, în România, s-au înregistrat 135 de participanţi cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, proiectele Fire Fighters- o soluţie pentru detectarea automată a pericolelor naturale şi  Carbon FUN - o aplicaţie care monitorizează amprenta de carbon pe baza transportului şi a consumului de energie, din Bucureşti, precum şi IOT4NATURE – soluţie care detectează prezenţa fumului şi a flăcărilor generate de incendii şi trimit informaţii în cloud pentru alertarea autorităţilor şi a cetăţenilor din zonele afectate şi  PAN – creează predicţii automate privind migraţia animalelor pentru a semnala orice schimbări în acest ecosistem din Cluj-Napoca, fiind selectate în faza finală.

Totodată au fost acordate şi două premii locale echipelor Tandem, respectiv Penteract 3.0,  cu soluţii în combaterea incendiilor de vegetaţie.

SpaceApps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. Anul trecut, acesta s-a bucurat de 29.000 de participanţi, în cadrul a 225 de evenimente din 71 de ţări, iar în România de 200 de participanţi din două oraşe, cel mai tânăr având 12 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO