Business Hi-Tech

Ungaria vrea să taxeze proprietarii care-şi închiriază locuinţele prin Airbnb

Ungaria vrea să taxeze proprietarii care-şi...

Autor: Oana Stupinean

28.03.2016, 00:03 572

Fidesz, partidul politic de dreapta aflat la pu­tere în Ungaria, propune introducerea unei taxe de circa 5 euro pentru un metru pă­trat pentru proprietarii care îşi închiriază lo­cu­inţele către turişti prin platforma online Airbnb, scrie publicaţia Budapest Business Journal.

Reprezentanţii Fidesz spun că prin plat­for­ma online Airbnb proprietarii contribuie la impulsionarea economiei la negru, iar noi­le reglementări ale legii nu ar schimba cu ni­mic numărul utilizatorilor care-şi închi­ria­ză casele online.

Platforma online Airbnb a fost lansată acum 8 ani în SUA şi în acest timp a atras fi­nan­ţări de 2,3 miliarde de dolari. În prezent, platforma online se numără printre cele mai valoroase start-up-uri din lume, cu o evaluare de 25,5 miliarde de dolari.

Airbnb, unul dintre cele mai puternice start-up-uri din Silicon Valley, lista la finele anu­lui trecut aproximativ 3.000 de spaţii de ca­zare şi din România, majoritatea din Bu­cureşti, Braşov şi Cluj-Napoca, dublu faţă de începutul anului, conform datelor furni­za­te anterior de compania americană pentru ZF.

Platforma Airbnb, lansată în urmă cu şapte ani de Brian Chesky, Nathan Ble­char­czyk şi Joe Gebbia, îi permite oricărui uti­lizator să închirieze online o cameră, un apar­­tament sau o casă. Aceştia pot vizua­li­za poze ale locurilor de cazare şi pot co­mu­ni­ca direct cu gazdele prin intermediul apli­ca­ţiei mobile dedicate sau al versiunii web.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO