Business Hi-Tech

Ungaria vrea să taxeze proprietarii care-şi închiriază locuinţele prin Airbnb

Ungaria vrea să taxeze proprietarii care-şi...

Autor: Oana Stupinean

28.03.2016, 00:03 572

Fidesz, partidul politic de dreapta aflat la pu­tere în Ungaria, propune introducerea unei taxe de circa 5 euro pentru un metru pă­trat pentru proprietarii care îşi închiriază lo­cu­inţele către turişti prin platforma online Airbnb, scrie publicaţia Budapest Business Journal.

Reprezentanţii Fidesz spun că prin plat­for­ma online Airbnb proprietarii contribuie la impulsionarea economiei la negru, iar noi­le reglementări ale legii nu ar schimba cu ni­mic numărul utilizatorilor care-şi închi­ria­ză casele online.

Platforma online Airbnb a fost lansată acum 8 ani în SUA şi în acest timp a atras fi­nan­ţări de 2,3 miliarde de dolari. În prezent, platforma online se numără printre cele mai valoroase start-up-uri din lume, cu o evaluare de 25,5 miliarde de dolari.

Airbnb, unul dintre cele mai puternice start-up-uri din Silicon Valley, lista la finele anu­lui trecut aproximativ 3.000 de spaţii de ca­zare şi din România, majoritatea din Bu­cureşti, Braşov şi Cluj-Napoca, dublu faţă de începutul anului, conform datelor furni­za­te anterior de compania americană pentru ZF.

Platforma Airbnb, lansată în urmă cu şapte ani de Brian Chesky, Nathan Ble­char­czyk şi Joe Gebbia, îi permite oricărui uti­lizator să închirieze online o cameră, un apar­­tament sau o casă. Aceştia pot vizua­li­za poze ale locurilor de cazare şi pot co­mu­ni­ca direct cu gazdele prin intermediul apli­ca­ţiei mobile dedicate sau al versiunii web.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO