Business Hi-Tech

Unicornul american Tradeshift: Centrul de greutate al expansiunii din IT va fi în România. Vrem să ne triplăm biroul de la Bucureşti

Christian Lanng, fondator şi CEO al Tradeshift

Christian Lanng, fondator şi CEO al Tradeshift

Autor: Adrian Seceleanu

21.11.2018, 00:07 3644

Tradeshift, un start-up cu sediul central în San Francisco care şi-a câşti­gat în acest an eticheta de unicorn după ce a fost evaluat la 1,1 mld. do­lari pe fon­dul cererii pu­ternice pentru solu­ţiile sale de digitalizare a lanţurilor de dis­tri­bu­ţie, are în plan o ex­pan­siu­ne masivă a cen­trului său de IT din România.

Compania, care a fost înfiinţată de trei an­tre­pre­nori danezi, şi-a pus ca ţintă să ajungă la peste 400 de oameni în România în doi ani de zile.

„Avem o echipă de 145 de oameni aici, în România, este o echi­pă extraor­dinară, formată în cea mai mare parte din ingineri. Scopul nostru este să tri­plăm mărimea operaţiunilor desfă­şura­te de biroul din România în următorii doi ani, deci ne aşteptăm la o creştere uria­şă pe plan local. Chiar acum ur­mează să văd ur­mă­torul sediu al ope­ra­ţiunilor noastre de aici, pentru că spaţiul ac­tual este deja plin“, a decla­rat, într-un interviu pentru ZF, Christian Lanng, fon­dator şi CEO al Tradeshift.

„Vom avea o pre­zenţă şi mai mare aici în Bu­cu­reşti, dar am pu­tea adă­u­ga un bi­rou şi într-un alt oraş„, a adă­ugat el.

Lanng a fost pre­zent la Bucureşti pentru a par­ticipa la conferinţa How to Web, or­ganizată Asociaţia pa­tro­nală a Indus­triei de Software şi Ser­vicii (ANIS). Compa­nia nu are un cen­tru de externa­li­zare la Bucureşti, ci unul în care se dez­voltă produse pentru cli­enţii finali, a precizat Lanng.

„Cred că unul dintre motivele pen­tru care am reuşit să atra­gem o echipă atât de mare de oameni este că noi nu fa­cem externalizare de pro­cese aici, nu am mutat aici nişte sar­cini pe care le vrem executate, ci dez­voltăm produse pen­tru clienţii finali, luc­răm la soluţii de machine learning, de inteligenţă ar­ti­ficială aici în România“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO