Business Hi-Tech

Unicornul austriac fintech Bitpanda a investit 10 mil. euro în deschiderea unui Talent Hub în Bucureşti şi vrea să angajeze peste 70 de specialişti IT până la finalul anului în curs

Unicornul austriac fintech Bitpanda a investit 10 mil....

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.02.2022, 11:15 235

Unicornul austriac fintech Bitpanda anunţă deschiderea unui Talent Hub în Bucureşti, în urma unei investiţii în valoare de 10 milioane de euro, ce va fi condus de Rareş Hutanu în calitate de director of engineering, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Bitpanda.

„Ne propunem să dezvoltăm produse ce pot fi utilizate la nivel mondial, bazate pe tehnologii de ultimă generaţie, inovaţia fiind la baza a tot ceea ce facem. Pentru a ne păstra poziţia este nevoie să gândim fără limite şi să ne mişcăm rapid – fără să ne oprim vreodată din acest proces. Talent Hub-ul din Bucureşti ne oferă posibilitatea să angajăm cei mai talentaţi programatori şi astfel să modelăm viitorul sectorului financiar, împreună. Avem încredere că inovaţiile revoluţionare vor veni din Europa în viitor”, a spus Eric Demuth, Co-fondator & CEO al Bitpanda.

Astfel, la şase luni după ce a obţinut o finanţare de serie C în valoare de 263 milioane de dolari, Bitpanda îşi consolidează echipa de programatori cu obiectivul de a-şi extinde echipa până la finalul anului 2022 la peste 70 de persoane.

De asemenea, Talent Hub-ul este situat în clădirea de birouri Unirii View, iar deschiderea acestuia face parte din strategia Bitpanda de a atrage „cele mai bune talente din domeniul tech pentru a sprijini dezvoltarea companiei”.

Echipa locală va construi tehnologii de ultimă generaţie, cu accent pe creşterea platformei Bitpanda B2B2C White Label, şi în acelaşi timp, va susţine extinderea operaţiunilor pentru a oferi o experienţă integrată.

„În prezent, Bitpanda are disponibile următoarele poziţii în Talent Hub-ul din Bucureşti: Engineering Managers, Backend, Frontend, Native Mobile Developers (atât iOS, cât şi Android), Quality Assurance Engineers, Technical Product Owners şi Technical Recruiters”, au mai spus reprezentanţii companiei.

Fintech-ul Bitpanda a fost fondat în 2014 de Eric Demuth, Paul Klanschek şi Christian Trummer ca o companie de tranzacţionare de criptomonede care îşi propunea să modernizeze investiţiile în era activelor digitale.

„Compania s-a transformat într-o platformă europeană de investiţii ce oferă tuturor utilizatorilor libertatea şi flexibilitatea de a investi în acţiuni, criptomonede sau metale preţioase (fără comisioane), pornind de la o investiţie minimă de doar 1 euro.”

De asemenea, Rareş Hutanu este cel care va conduce Talent Hub-ul din Bucureşti din poziţia de Director of Engineering. Având peste 12 ani de experienţă în software engineering, înainte de a se alătura Bitpanda în 2017, Rareş Hutanu a lucrat ca inginer software şi consultant pentru mai multe companii şi organizaţii, precum UNIDO (United Nations Industrial Development Organization).

„Sunt încântat să mă întorc în România după mai bine de 10 ani pentru a pune bazele Talent Hub Bitpanda. Cred că Bucureştiul are potenţialul de a deveni următorul hub emergent. Capitala a fost prima noastră opţiune pentru acest hub pentru că a ajuns să concentreze una dintre cele mai mari pieţe de specialişti IT din Europa Centrală şi de Est”, a spus Rareş Hutanu, Director of Engineering în cadrul Bitpanda România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO