Business Hi-Tech

Software Imagination & Vision, unul dintre „puii“ fostului gigant din IT Siveco a făcut în 2021, al treilea an de funcţionare, afaceri de 82 milioane de lei. Software Imagination & Vision (SI&V) a făcut în 2021 un profit net de 13 mil. lei, mai mare cu 47%.

Alexandru Rădaşanu, unul dintre fondatorii Siveco, controlează 28% din Software Imagination & Vision-S.R.L.

Alexandru Rădaşanu, unul dintre fondatorii Siveco, controlează 28% din Software Imagination & Vision-S.R.L.

Autor: Adrian Seceleanu

10.08.2022, 11:00 658

♦ Software Imagination & Vision (SI&V) a făcut anul trecut un profit net de 13 mil. lei, mai mare cu 47%.

Compania Software Imagination & Vision, un „pui“ al fostului gigant din IT, Siveco, a ajuns în anul 2021, după doi ani şi două luni de funcţionare, la o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, cu o marjă a profitului net de peste 10%, arată datele depuse la Ministerul Finanţelor de firmă.

Compania, înfiinţată la 29 noiembrie 2019, a fost construită pe bazele departamentului de dezvoltare al fostei companii Siveco, iar principalul acţionar persoană fizică la vedere al companiei este Alexandru Rădăşanu, care a fondat în 1992 compania de software Siveco alături de soţia sa, Irina Socol. Rădăşanu, care era vicepreşedinte pentru cercetare al companiei, a apărut rareori în public, compania fiind reprezentată la evenimente, conferinţe sau interviuri de alţi membri ai echipei de conducere. Decizia de înfiinţare a noii companii a fost luată în august 2019. Principalul acţionar al firmei (cu 64% din titluri) este o companie din Olanda - Siveco Netherlands - firmă care deţine pachetul majoritar şi al fostului lider al pieţei locale de integrare de sisteme - Siveco România. Fostul gigant Siveco, care la apogeul său - în 2014 - raportase afaceri de 258 mil. lei, a mai avut în 2021 afaceri de doar 13 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO