Business Hi-Tech

UPC este aproape de o tranzacţie gigantică în Germania

UPC este aproape de o tranzacţie gigantică în Germania

Autor: Adrian Seceleanu

14.12.2011, 00:02 2213

Operatorul de cablu TV american Liberty Global, controlat de miliardarul John Malone (foto), este aproape de a primi acordul autorităţilor de reglementare din Germania pentru achiziţia gigantică de peste 3 mld. euro a rivalilor Kabel Baden-Wuerttemberg GmbH, scrie Bloomberg, citând surse apropiate discuţiilor. Dacă va fi aprobată, tranzacţia ar duce la combinarea operaţiunilor între numărul doi şi numărul trei de pe piaţa de cablu din Germania.

Americanii de la UPC au mai cumpărat în 2009 compania germană de cablu Unitymedia pentru 3,5 mld. euro, după care au propus şi preluarea Kabel Baden - Wuerttemberg GmbH. Un răspuns pozitiv din partea autorităţilor de reglementare ar reprezenta o premieră pentru Germania, în condiţiile în care liderului pieţei Kabel Deutschland Holding i-au fost respinse tentativele de a cumpăra unii rivali mai mici.

În Germania operatorii de cablu operează în regiuni distincte şi nu concurează unul cu altul aşa cum se întâmplă în România. În aceste condiţii cel mai mare rival al operatorilor de cablu din Germania este Deutsche Tekekom, care oferă servicii de televiziune, internet şi telefonie la nivel naţional. UPC are activităţi şi în România, piaţă pe care este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune, internet şi telefonie fixă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO