Business Hi-Tech

UPC ia în calcul să externalizeze activităţile tehnice din teren

UPC ia în calcul să externalizeze activităţile...

Autor: Adrian Seceleanu

20.08.2015, 00:07 1819
UPC, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune, internet şi telefonie de pe piaţa locală, discută posibilitatea externalizării activităţilor tehnice din teren pentru a-şi eficientiza activitatea, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa de telecom.

„UPC analizează posibilitatea de a externaliza activităţile tehnice din teren. Este vorba de aproximativ 400 de oameni. În competiţia pentru contract se află companiile Ericsson şi Huawei. O decizie nu a fost încă luată”, a declarat una dintre surse.

UPC România a avut anul trecut un număr mediu de 1.451 de angajaţi, conform datelor de la Finanţe.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii UPC nu au comentat informaţiile.

Compania de cablu UPC, parte a gigantului american Liberty Global, este unul dintre puţinii jucători mari din telecom care nu au trecut printr-un proces de eficientizare a operaţiunilor prin externalizarea unor activităţi.

Seria contractelor mari de acest tip a fost deschisă în anul 2009 de Romtelecom (în prezent Telekom), prin externalizarea către Ericsson a 400 de oameni cu activităţi în teren. Şi Orange şi Vodafone au externalizat o parte dintre activităţile de acest tip către Ericsson, respectiv Huawei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO