Business Hi-Tech

UPC România externalizează către Huawei managementul operaţiunilor de reţea

UPC România externalizează către Huawei managementul...

Autor: Andrei Mazurchievici

19.02.2016, 13:17 2861

Parteneriatul prevede externalizarea mentenanţei reţelei şi a serviciilor din locaţiile clienţilor UPC România. Transferul echipelor care asigură în prezent operaţiunile din teren din departamentele de operaţiuni reţea şi operaţiuni clienţi UPC România către Huawei România se va face în cursul anului 2016.

Astfel, Huawei va prelua responsabilitatea pentru serviciile specifice activităţii din teren.

Compania a fost selectată în urma unei licitaţii organizate de UPC România, proces la care au participat jucători importanţi de pe piaţa locală de telecomunicaţii.

Veniturile operatorului de telecomunicaţii prin cablu UPC România au crescut anul trecut cu 9,2%, la 633 milioane de lei, în timp ce baza de clienţi a consemnat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, de 4,8%, la 1,24 milioane la finele anului trecut, raportat la perioada similară din 2014. În 2014, veniturile nete ale UPC România s-au situat la 580,2 milioane lei, iar în 2013 la 544,7 milioane lei.

Huawei este un furnizor global în domeniul soluţiilor de tehnologie pentru informaţii şi comunicaţii. Compania deserveşte mai mult de o treime din populaţia lumii şi este prezentă în România din 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO