Business Hi-Tech

Update. Proiectul de lege care transpune pe plan local noile norme GDPR, retras de la Senat şi depus într-o formă identică la Camera deputaţilor

Update. Proiectul de lege care transpune pe plan local...
04.04.2018, 14:31 1816

Senatorii Carmen Dan şi Şerban Nicolae de la PSD au retras de la Senat şi au depus din nou la Camera Deputaţilor proiectul de lege care transpune pe plan local prevederile noului regulament valabil la nivelul UE privind protecţia datelor cu caracter personal (general data protection regulation - GDPR), conform datelor de pe site-urile celor două camere ale Parlamentului.

Proiectul va fi în consultare publică până în data de 8 mai în condiţiile în care solicitarea celor doi parlamentari ca proiectul să intre în procedură de urgenţă a fost respinsă.

Schimbarea a avut loc după ce iniţiatorilor li s-a atras atenţia că au încurcat ”ordinea constituţională de sesizare a Camerelor în raport de obiectul de reglementare al propunerii legislative”.

Proiectul de lege fusese deja depus foarte târziu, în data de 14 martie, fără să se fi aflat anterior în dezbatere publică şi a fost criticat de mai multe voci din industrie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO