Urmările Revoluţiei Fiscale - Unii angajatori aleg să nu majoreze salariile: Nu mărim salariile fără o variantă stabilă a Codului fiscal

17 dec 2017 Autor: Roxana Rosu

Subsidiara locală a companiei suedeze de software Enea, care are peste 300 de angajaţi în centre din Bucureşti, Iaşi şi Craiova, nu le va majora salariile brute progra­mato­ri­lor afectaţi de „Revoluţia fiscală“ ci le va oferi prime care să compenseze pierderile până când Codul fiscal va avea o ver­siune stabilă, a declarat la emisiunea ZF Live Bogdan Putinică, vicepreşedinte senior al grupului.

„Sunt bonuri de masă, de vacanţă, pensii facultative. Există variante. Dar compensează doar parţial“, a declarat Putinică. Decizia de a nu modifica deocamdată contractele se bazează pe aşteptările ca măsurile anunţate de guver­nanţi să fie ajustate astfel încât IT-iştii să nu mai fie afectaţi de noul Cod fiscal. „Ne lăsăm o perioadă de timp pentru ajustări, o perioadă în care ar putea veni modificări la aceste OUG venite peste noapte“. „Revoluţia fiscală“ loveşte în toate persoanele scutite de plata impozitului pe venit din industrie, respectiv aproximativ 30.000 - 35.000 de programatori, cărora salariile nete le vor scădea cu 7%.

Ministrul finanţelor Ionuţ Mişa, premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea au promis în mai multe rânduri că se va găsi o soluţie pentru ca salariile IT-iştilor să nu fie afectate, fără ca aceasta să fie anunţată până în prezent.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
Enea Software
, salarii
, Cod fiscal
, it
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide